Posts

Showing posts from 2017

Elysian Beauty

Image
Hi, siapa tahu pasal elysian? produk natural dan terbaik .
Actually , iolls sendiri guna taw.
Tapi iolls guna guna serum dari zaman belajar tapi tak consistence sebab time belajar dulu susah nak cari org yang jual.Pastu lepas habis belajar ini baru jumpa dengan orang yang jual produk ni balik and sis dah gunakan balik produk ni. Ini kira review ikhlas and promosi secara tak langsung elysian ni la. Sis start pakai sebab ada sorang budak katuniten ni pakai . Kulit die cun habis . Pastu sis try pakai , memang lembut la kulit bila kita consistence pakai. And sis caya die selamat sebab die take time untuk elokkan kulit kita. serum ni jimat ,pakai sikit jer. Kira berbaloi la kan. So kat sini sis bagi kebaikan serum Elysian tu


ELYSIAN BOOSTER SERUM TERBUKTI BERKESAN MENYELESAIKAN 19 MASALAH KULIT πŸ’Mesti nak tau kan apa bahan-bahan dalam serum Elysian ni sampai ramai yang berpuas hati dengan perubahan pada kulit masing-masing 😊 3 bahan utama yang bertaraf antarabangsa dalam Elysian Bo…

Spicy Korean Chicken Simple

Image
Hi, siapa dah try spicy chicken korean? Kalau belum , hari ni aku nak share kat korang spicy korean chicken cara aku. Cara aku ni sesuai untuk mereka yang nak mudah dah cepat .πŸ˜›
Perapan ayam : Ayam yang dibasuh. (Sila la keringkan ayam tu pakai tisu ) Lepastu , gaulkan ayam tadi dengan  sedikit  Halia  sedikit Garam  sedikit Lada Hitam  Perap dalam 5 minit gitula ,lepas dah 5 minit golek2 kan ayam tu dengan tepung gandum.  Salut setiap celah bedah dan goreng hingga keemasan 
OR
Beli jer ayamas premium jumbo drumet ayam . Ini lagi senang buka plastik die kendian goreng. 
Untuk sos : 3 ulas bawang putih (tumbuk sikit) 2 sudu besar cili kisar  2 sudu besar madu  2 sudu kecil gula (white/brown mana2 boleh , aku pakai brown) 2 sudu besar sos cili ( 1 sudu sos kimball + sos MCD ) 1 sudu besar sos tomato 
Pastu korang tumisla bawang putih tu guna minyak jagung or any kind or minyak . Minyak tu agak2 la kang banyak sangat macam nak goreng kopok plak. letak sikit jer minyak . Dah masukkan baw…

Nothing to Something

Image
Hi, lamanya tak borak kat sini .
Okey post kali ni nak cerita sikit tentang something tentang diri aku, Aku tak pasti ia bakal jadi inspirasi atau hanya bakal jadi bahan cemuhan kalian , Tapi ni blog aku so it's up to me to share what ever i like. 😊 Okey nak cerita pasal convo yang aku baru attend sebulan yang lepas . Secara officialnya aku Degree in human resource management dari UNITEN . Jujur, aku bukan suka belajar sewaktu kecik dan aku sangat-sangat lambat membaca, Korang mesti tak caya aku start lancar membaca masa aku darjah 4 , yaw darjah 4  Boleh bayangkan tak ? Tapi aku takpernah masuk kelas corot taw sebab aku ada sorang ibu dan ayah yang hebat . Mereka hebat ! Kenapa mereka hebat? Masa aku tabika aku wakil tabika KEMAS pulau gadong untuk pertandingan bercerita. Boleh bayang tak ? Budak tak geti baca tapi boleh bercerita ? Tekniknya adala ibu hari2 akan bacakan buku cerita tu. Dan aku hanya akan dengar dan hafal semua cerita yang ibu ceritakan. Aku takley membaca tapi …

Puasa Di Uniten

Hi, Mesti sekarang semua tengah sibuk daftar untuk kemasukan asasi or diploma kan . Post kali ni sis nak cerita pasal pengalaman sis berpuasa di Universiti tenaga nasional or Uniten di kampus menghijau Muadzam shah , pahang. Siapa jenis suka masak ? Okey ada berita baik untuk anda , awak boleh bawak rice cooker untuk adik-adik sem 1 . Bila dah level up maksudnya dah sem 2 bolehla bawak peti ais, multi cooker , mesin basuh, tv and segala jenis peralatan elektrik.  Nak pasang lampu raya pong boleh . Hahaha. Awak boleh bawak semua barang elektrik tu kerana bil elektrik kamu yang PERLU BAYAR SENDIRI. Maksud bayar sendiri tu bukanla Tnb hantar bil kat penginapan , tapi di Uniten mereka menggunakan sistem topup elektrik .  Macam topup kredit kalau habis kena topup tapi topup elektrik takde tamat tempohla . Dan semua pembayaran topup elektrik time sis belajar hanya di lakukan di wisma , Ehh, bukan nak cerita pasal topup tapi pengalaman berpuasa kan. Okey bagi sesiapa yang rasa masak menggun…

Yanko

Image
Hi, Okey kali ini sis nak buat review seikhlas hati tanpa dibayar . Let's start with Yanko skin care. Siapa tahu pasal yanko ? Siapa pengguna yanko ? Or siapa tak tahu the heck Yanko is? Yanko ini sejenis skin care . Daripada  Taiwan , menggunakan teknologi german. Produk ini serius bagus dan plus die takde mekruri serta dari bahan semulajadi. Dulu masa kat Uniten sis pakai pastu stop sebab acah2 nak try produk lain sebab produk ni agak mahal bagi sis tapi walaupun agak mahal yanko ni tahan 2 ke 3 bulan tengokla cara uols pakai. Yanko terdiri daripada 3 jenis bacis , hydra(kulit kering) dan platium(wanita berusia) Tapi perlu diingatkan produk ni bukan magic harry potter  die takkan cerah seawal 7minit , die take time dalam seminggu dah glowing gitus. Sis pakai hydra sebab sis kulit kering , tapi tula yanko ni geram kita pakai dlu kulit gelap  dan jerawat sentiasa mengunjungi but sejak dah berjinak dengan Yanko kulit makin cerah dan flawless*housemate yang kata sis tak kata.  Memu…