Posts

Showing posts from May, 2017

Puasa Di Uniten

Hi, Mesti sekarang semua tengah sibuk daftar untuk kemasukan asasi or diploma kan . Post kali ni sis nak cerita pasal pengalaman sis berpuasa di Universiti tenaga nasional or Uniten di kampus menghijau Muadzam shah , pahang. Siapa jenis suka masak ? Okey ada berita baik untuk anda , awak boleh bawak rice cooker untuk adik-adik sem 1 . Bila dah level up maksudnya dah sem 2 bolehla bawak peti ais, multi cooker , mesin basuh, tv and segala jenis peralatan elektrik.  Nak pasang lampu raya pong boleh . Hahaha. Awak boleh bawak semua barang elektrik tu kerana bil elektrik kamu yang PERLU BAYAR SENDIRI. Maksud bayar sendiri tu bukanla Tnb hantar bil kat penginapan , tapi di Uniten mereka menggunakan sistem topup elektrik .  Macam topup kredit kalau habis kena topup tapi topup elektrik takde tamat tempohla . Dan semua pembayaran topup elektrik time sis belajar hanya di lakukan di wisma , Ehh, bukan nak cerita pasal topup tapi pengalaman berpuasa kan. Okey bagi sesiapa yang rasa masak menggun…

Yanko

Image
Hi, Okey kali ini sis nak buat review seikhlas hati tanpa dibayar . Let's start with Yanko skin care. Siapa tahu pasal yanko ? Siapa pengguna yanko ? Or siapa tak tahu the heck Yanko is? Yanko ini sejenis skin care . Daripada  Taiwan , menggunakan teknologi german. Produk ini serius bagus dan plus die takde mekruri serta dari bahan semulajadi. Dulu masa kat Uniten sis pakai pastu stop sebab acah2 nak try produk lain sebab produk ni agak mahal bagi sis tapi walaupun agak mahal yanko ni tahan 2 ke 3 bulan tengokla cara uols pakai. Yanko terdiri daripada 3 jenis bacis , hydra(kulit kering) dan platium(wanita berusia) Tapi perlu diingatkan produk ni bukan magic harry potter  die takkan cerah seawal 7minit , die take time dalam seminggu dah glowing gitus. Sis pakai hydra sebab sis kulit kering , tapi tula yanko ni geram kita pakai dlu kulit gelap  dan jerawat sentiasa mengunjungi but sejak dah berjinak dengan Yanko kulit makin cerah dan flawless*housemate yang kata sis tak kata.  Memu…